ETHNO Sweden

Ethno är ett internationellt världsmusikläger som ägt rum i Dalarna en vecka varje sommar sedan 1990. Förmodligen världens största i sitt slag. Ethno samlar årligen nära hundra unga folkmusiker från uppåt tjugo länder. Av deltagarna på Ethno kommer ungefär hälften från länder utanför Norden. Ethno är öppet för deltagare som spelat åtmistone i några år och är  mellan 17 och 25 år.

Ethno baseras på workshops och grunden för Ethno är att det är de unga deltagarna som själva lär varandra. Att som ung folkmusiker få möta och lära ut sin musik och sin kultur till andra unga musiker, samtidigt som man får ta del av ’hela världens’ musik, alltsammans på ett respektfullt sätt, är en oöverträffad och unik händelse. Tanken är att ge de unga musikerna tillfälle att utvecklas både musikaliskt och personligt, att skapa nya kontaktytor och nätverk över gränserna, skapa förståelse och respekt för andra människor och kulturer och i förlängningen att främja demokrati och jämställdhet i ett internationellt perspektiv. ethno-world.org är hemsidan för dig som vill veta mer om det internationella nätverket som drivs av JM International.

Ethno arrangeras av Folkmusikens hus i samarbete med bl a Region Dalarna, Rättviks kommun, Sveriges Spelmäns Riksförbund, studieförbundet Bilda, Folk You, Ethno Experience och  Jeunesses Musicales International.

Läs mer om Ethno Sweden här

Fotograf: Peter Ahlbom