Betraktelse från RMS höstmöte i Visby

0

Ny i styrelsen? Hur länge är man det? Lite längre tid än vanligt känns det som under den här Corona-pandemin. Jag fick förtroendet att vara med i RMS styrelse vid årsmötet 2021. Vid höstmötet i Visby, som började den 8:e december, fick jag för första gången möjligheten att träffa de övriga ledamöterna och medlemmarna på riktigt!  

Maria Bronelius, 1:e Vice ordf. Musik Hallandia

På onsdagen anlände deltagare från nästan alla regioner i Sverige till Gotland och Visby. Efter frukost på torsdagen var programmet fullspäckat med nyttig info för en nykomling som jag och helt säkert också för dem som varit med ett tag. Till exempel hade inte jag fattat hur JMI en gång startat, hur länge det funnits eller hur stort det faktiskt är. Eller Ethno – som det växer! Och rösträtt i förskolan är inte så tokigt som det låter, det är klart att små barn ska få möjlighet att sjunga på sitt sätt, använda sina röster efter sina förutsättningar och inte efter oss vuxna. 

Lite mat i magen och sedan var det full fart igen. ”Återstartsutredningen” med Linda Zachrisson på länk var en bra genomgång inför remissvarande, men ”Aktuellt om upphovsrättsfrågorna” med Susanne Abbefalk hade jag svårare att hänga med i, här får jag förlita mig på kunniga tjänstepersoner inom kulturområdet. 
Efter fika samlades vi väl påklädda utanför Gotlands museum för en intressant stadsvandring med titeln ”Brott och straff”. Guiden, som jag tyvärr har glömt namnet på, gjorde den kallaste stadsvandring jag varit med om till den bästa och mest minnesvärda. 

Vad är väl en konsert med Gotlandsmusikens blåsare i Visby Domkyrka? Jo alldeles, alldeles underbar! En hel timme med ståpäls, den här gången inte av kyla, utan av fantastiska toner i en härlig blandning från duktiga musiker. Tack! Efter middagen på restaurang i Visby var i allafall jag ganska slut och somnade gott. 
Sista dagen i Visby fortsatte i samma fart. Parallella möten för förtroendevalda och musikchefer som avslutades med ett gemensamt för oss alla innan vi skildes åt. Med huvudet och anteckningsblocket fullt kändes det ändå ganska bra att få åka hem. Ett intensivt höstmöte som gav mig så mycket: en härlig blandning av information, möte med andra människor, musik och god mat i en härlig miljö i Visby.

Maria Bronelius (C), 1:e vice ordförande Musik Hallandia