Gustaf Elmelid

0
Foto: Simon Hjortek

Jag växte upp med folkmusik från alla delar av världen och präglades musikaliskt av detta under de första tio åren av mitt liv. Jag upptäckte dock skatepunken under mitten av 90-talet och det var som om en helt ny värld öppnade sig. Jag började lira elgitarr i diverse band och fick mycket stöd från olika studieförbund, vilka jag fortfarande hyser stor respekt för och ser ett stort värde i.

Efter gymnasiet och några längre perioder utomlands flyttade jag till Uppsala där jag gick musiklinjen vid Wiks folkhögskola. Där fick jag dels upp ögonen för vokalgruppsmusik men också för helt andra delar av vår fantastiska musikvärld. Jag lärde mig uppskatta alla små detaljer och komponenter som gör att viss musik kan svänga så otroligt mycket! Under året på Wik formades jag musikaliskt till den jag är idag.
Efter studier i musikvetenskap, företagsekonomi, estetik, entreprenörskap, konstvetenskap och juridik är jag nu tillbaka i Falun. Här jobbar jag som projektledare på Unga Musik i Dalarna samt som nationell samordnare för den internationella mötesplatsen och musiktävlingen Imagine Sweden. Jag är även medlem i tankesmedjan Unga tankar om musik.

Barn och unga är, utan tvekan, den viktigaste och roligaste målgruppen att arbeta med om ni frågar mig. Det känns klockrent att RMS nu är medlemmar i JMI och det ska bli väldigt spännande att få jobba närmare JMI och framförallt de program (Ethno, Yam och Imagine) som RMS nu tar under sina vingar.