Maria Bronelius

0

Jag, Maria, är alldeles ny i styrelsen för RMS och fortfarande ganska ny som ledamot i Region Hallands driftsnämnd för Kultur och skola, som också har Musik Hallandia under sina vingar. Politik har jag dock sysslat med på kommunal nivå sedan 2007, mestadels inom området barn och utbildning men en mandatperiod i Miljö och bygg har jag också hunnit med.

Till vardags är jag farmor, fru, lantbrukare och biodlare i nu nämnd ordning och just nu i färd med att byta boende och liv på en stor gård, till en tillvaro på en mycket mindre dito. Det har sina för- och nackdelar att vara gift med en bonde, fördelarna är många, nackdelarna är främst de här två: Du får aldrig vara nöjd med vädret och man flyttar inte så lätt på en bonde. Men nu var han redo att flytta hemifrån och jag flyttar gärna med.

Kultur, och i synnerhet musik, är livsviktigt för mig. Jag är inget vidare på att sjunga, jag spelar inget instrument så att någon skulle vilja lyssna på mig, men musik i alla former påverkar mig mycket och nästan alltid i positiv riktning. En musikslinga kan förflytta mig från nutid och verklighet till dåtid och fantasi på ett ögonblick. Musik med sväng gör mig dansnödig och en riktigt bra rocklåt får mig att fortsätta röra mig, läs motionera, fast jag egentligen är dödstrött.

Just nu längtar jag allra mest efter att få uppleva musik tillsammans med andra igen. En stråkkvartett i kyrkan, direktsänd opera på biografen, rockkonsert på en arena eller det lokala coverbandet i bygdegården här hemma.

Jag vill passa på när jag nu fick möjlighet att tacka för förtroendet att bli invald i RMS styrelse och jag ser fram emot att lära mig mer om RMS arbete och betydelse.

Maria Bronelius (C)