Ordförande rapporterar

0
Nina Björby, ordförande RMS, Region Västerbottenordförande för Kulturutskottet ledamot Regionala utvecklingsnämnden

God fortsättning kära medlemmar,

Efter ett minst sagt annorlunda år och ett nytt år som börjat bra men också skakat våra demokratiska grundvalar, så behövs scenkonsten mer än någonsin! 

Vårt gemensamma Folk och Kultur blir digitalt men grunden till kulturens roll i samhällsutvecklingen finns där och programmet innehåller minst lika mycket som tidigare år (läs mer på www.folkochkultur.se). Jag är otroligt stolt över att vi tillsammans med länsteatrarna och länsmuseerna har lyckats skapa en nationell arena där konsten och kulturen står i fokus – och sakta men säkert utvecklar vi konventet så att det ska bli än bättre. Tack vare Eskilstuna och Sörmland så har vi också fått en plats och människor som är otroligt engagerade.

 Det känns även himla fint att RMS kunde överta medlemskapet i JM International efter JM Sweden så att vi nu kan säkra en internationell fortsättning på Ethno, Imagine och YAM – vi behöver samverka mer över nationsgränserna inte mindre i dessa tider.

Det är även tryggt att veta att ni alla finns där och musiksätter hela Sverige från norr till syd, från öst till väst.

Sist men inte minst så hoppas jag att vi snart får träffas i salongerna och mötesrummen igen – det har varit otroligt härligt att få ta del av så mycket scenkonst och digitala möten, men jag känner ärligt talat att det börjar bli lite ”platt och fyrkantigt”.

Allt gott till er alla och tag hand om varandra, 

Nina Björby

ordförande Regional Musik i Sverige