Ordförande har ordet

0

Tredje upplagan av Folk och Kultur är nu avslutad. Jag hoppas att alla ni som var där tyckte det var värt och jag är otroligt stolt över att vi tillsammans med övriga två länssamarbetsråd och medlemmar vågade skapa denna arena, plattform och mötesplats för kulturen. Såväl för det kulturella och kulturpolitiska samtalet som för att stärka kulturens roll i samhällsutvecklingen. Kombinationen av att alla på riktigt är med och skapar konventet i form av seminarier, paneler, montrar, arrangemang och att partiledare, ministrar och kungligheter bjuds in och deltar är helt rätt väg att gå anser jag.

Personligen fick jag inte så mycket helhetskänsla under dagarna då jag mest sprang från det egna uppdraget till det andra. Röster jag hörde sade emellertid att konventet tagit  ytterligare kliv och blivit bättre. Sen finns det givetvis saker som behöver förändras och förbättras – därför hoppas jag att ni alla som var med fyller i utvärderingen.  Flera programpunkter på stora scenen drog mycket folk till utställartorget och därigenom stannade allt fler till i RMS monter där Ulrika Nilsson, administratör RMS, fanns på plats. Montern var även en mötesplats för flera medlemmar som fick möjlighet att träffas och prata. Hur vi ska göra och synas nästa år får vi prata om och bestämma – ett år går fort…:-).

Läs mer